APOS

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Aktivnosti

APOS: PREKOGRANICNE AKTIVNOSTI

El. pošta Štampa PDF

tuzlaIIPredstavnici Asocijacije potrošača Srbije – APOS Jovanka Nikolić i Bogdan Popović učestvovali su na međunarodnom Simpozijumu „Prava potrošača u BiH i Evropske prakse" koji održan u Tuzli 22. i 23. maja 2012. godine, u okviru poziva Evropske komisije u BiH „Get to Know EU". Takođe član APOS-a Igor Ivanoski učestvovao je u Briselu na obuci Evropske organizacije potrošača – BEUC „Metodologija upoređivanja cena roba i usluga na tržištu"

Obuka članova APOS-a u Briselu: Specialised course - "Media and presentation skills"

El. pošta Štampa PDF

BriselKursČlan tima za odnose s javnošću Asocijacije potrošača Srbije Ivanoski igor učestvovao je na specijalizovanom trening-kursu BEUC-a "Medijsko i javno istupanje" (Media and presentation skills) koji organizvovan u Briselu. Tokom tri dana kursa članovi organizacija potrošača iz 22 zemlje Evrope razvijali su veštinu prezentovanja uključujući brojne praktične vežbe i simulacija intervjua.

Specijalizovani trening "Media and presentation skills" organizovan je u prostorijama BEUC-a (The European Consumers' Organisation) u Briselu od 19. do 21. septembra.

VOZAČIMA OMOGUĆITI KUPOVINU POJEDINAČNE OPREME ZA PRVU POMOĆ

El. pošta Štampa PDF

medicalBox1Povodom novih propisa u Pravilniku o tehničkim uslovima za vozila, koji su kod potrošača učesnika u saobraćaju izazvale nedoumicu: da li je moguće dopunjavati nove komplete za pružanje prve pomoći ili će svi vozači morati do 18. septembra kupuju poptuno nove? APOS je uputio javni apel nadležnim organima i ovlašćenim proizvođačima u kom se zahteva nedoumica koje mogu ići na štetu potrošača, odnosno jasnije definišu propisi i omogući pojedinačna kupovina opreme za prvu pomoć. Novi propis nalaže nabavku kompleta za pružanje prve pomoći namenjenu vozačima automobila i motorausklađenim sa srpskim standardom SRPS Z.B2.001, međutim nije definisano da li vozači mogu da dokupe određeno medicinsko sredstvo koje je već upotrebljeno iz kompleta ili moraju da kupe ceo komplet

APOS U BRISELU - Investment Products: Specialised course in Brussels

El. pošta Štampa PDF

BriselBEUCPredstavnica APOS-a dipl. pravnica Jovanka Nikolić prisustvovala je specijalizovanom kursu na temu finansijskih usluga u organizaciji BEUC-a. Specijalizovani kursevi dublje istražuju teme iz određene oblasti. Prednost pohađanja imaju zaposleni u organizacijama potrošača, koji već rade ili žele da budu aktivni u oblasti investicionih proizvoda, da objavljuju tekstove, savetuju, podstiču razmenu znanja i iskustva u ovoj oblasti kroz poznavanje zakonodavstva EU i pravila finansijskog tržista u odnosu na investicione proizvode.

Na ovom kursu pravnica APOS-a bila je zajedno sa još 19 učesnika iz drugih zemalja EU.

Strana 1 od 4

You are here: Aktivnosti