APOS

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vesti

Čišćenje živinskog mesa persirćetnom kiselinom

El. pošta Štampa PDF

PILECCEHemijsko pranje - predstavljeno kao "ekstra bezbedno sredstvo" protiv bakterija na živinskom mesu - trenutno je zabranjeno u EU. Međutim, pritisak od strane Sjedinjenih Američkih Država može da preokrene ovaj trend. Pored činjenice da potrošači ne odobravaju ishranu piletinom koja je oprana sa hemijskim proizvodima, Evropska krovna organizacija potrošača - BEUC insistira na tome da odobrenje za ovakve tretmane može otvoriti vrata nižim higijenskim standardima na farmama i u klanicama.

Porez - sukob prava i obaveza

El. pošta Štampa PDF

porezOvih dana građani se suočavaju sa visokim iznosima za plaćanje poreza na imovinu. Plaćanje poreza, kao i ostale obaveze prema državi savesni i odgovorni građani treba redovno da izmiruju. Međutim, u trenucima besparice, niskih primanja - a visokih cena osnovnih životnih namirnica i najnužnijih proizvoda i usluga - svaki novi ili uvećani namet direktno osiromašenje svakog pojedinca. Građani su bez obzira na situaciju prinuđeni da ispunjavaju svoje zakonske obaveze.
A šta je sa drugom stranom, kada su u pitanju prava i obaveze?

Prvi sastanak radne grupa za zaštitu potrošača i zdravstvo

El. pošta Štampa PDF

NKEU logo sajtPrva sednica Radne grupe za pregovaračko poglavlje 28 – Zaštita potrošača i zdravlja, u okviru Navionalnog konventa o Evropskoj uniji održana je u četvrtak, 10.jula. Koordinator radne grupe - Centar za evropske politike, okupio je organizacije civilnog društva, kako bi kroz formalizovan oblik delovanja, mogle dati svoj glas. Radna grupa za poglavlje 28 ima više od 15 članova, udruženja za zaštitu potrošača, privrednih komora i nevladinih organizacija koje se bave pravima potrošača i unapređenjem zdravstva, a još neke organizacije su najavile pristupanje. Ispred Asocijacije potrošača Srbije - APOS, prvoj sednici Radne grupe prisustvovala je članica dipl.pravnica Jovanka Nikolić.

Aplikacija kao pomoć potrošačima kada putuju u EU

El. pošta Štampa PDF

ECC-Net-AppKupili ste neispravan proizvod na godišnjem odmoru? Imali si probleme sa iznajmljenim automobilom ili hotelskim smeštajem? Kasnio vam je avion na povratnom letu? U slučaju da vaš odmor ispadne drugačiji nego što si planirali, treba da znate šta treba učiniti kako bi ostvarili svoja prava. Još bolje - možete to i reći u svoj telefon

Strana 1 od 39

You are here: Vesti