APOS

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vesti

Penzioner - ugrožen potrošač ili uzdanica države

El. pošta Štampa PDF

penzioneriŽivot i prava svih građana u jednoj državi štite Ustav i zakoni. Dakle, pod jednakom zaštitom nalaze se svi građani bez izuzetka. Svih starosnih dobi. Dakle, i penzioneri. Srbija je država. Ima Ustav. Konkretno, čl.70 ovog najvišeg državotvornog akta kaže da se država Srbija stara o ekonomskoj sigurnosti penzionera. Istovremeno, penzionere kao potrošače štiti i čl.90. Eto. Konstatovanje činjenica neophodno je pre nego postavimo pitanje "kako su penzioneri u Srbiji postali meta u tržišnoj verziji "targetiranja" na domaći način?".Zbog redovnih mesečnih primanja, postali su najpre omiljena klijentela navaletnih prodavaca, davaoca usluga, gotovo svih banaka koji su im dali "ponudu koja se ne odbija" nudeći robu, usluge, kredite na rate. Životne namirnice "na poček" uz privilegovan "penzionerski popust", keš kredite za letovanja za potomke i igračke za unuke i još sijeset "sitnica koje život znače".

Lečenje uz participaciju i još dodatnu doplatu?

El. pošta Štampa PDF

lekoviRepublički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) usvojio je novu listu lekova po kojoj su cene medikamenata smanjene za 30 do 50 odsto. Ova novina bi trabala da stupi na snagu početkom 2015. godine. Pojeftinjenje lekova će sigurno obradovati pacijente, ali se postavlja logično pitanje da li će farmaceuti smanjiti broj tableta u kutiji? Jer to se u praksi sada dešava.

Glas Potrošača: O zabrani solarijuma za maloletne

El. pošta Štampa PDF

solariumTrgovci koji maloletnim licima prodaju alkoholna pića i cigarete rizikuju da budu, po slovu zakona, kažnjeni visokim novčanim kaznama. Time su, osim roditeljskim nadzorom, mlađi od 18 godina zaštićeni od dva opšte poznata poroka koji su na tržištu u slobodnoj prodaji. Da li će na isti način biti rešena i aktuelna društvena rasprava o zabrani korišćenja solarijuma maloletnim licima ostaje da se vidi, ali je činjenica da je zanimljiva polemika da li postoje razlozi da se u "lošem društvu" pića i cigareta nađe i usluga koja korisnicima daje preplanuo izgled?

Čišćenje živinskog mesa persirćetnom kiselinom

El. pošta Štampa PDF

PILECCEHemijsko pranje - predstavljeno kao "ekstra bezbedno sredstvo" protiv bakterija na živinskom mesu - trenutno je zabranjeno u EU. Međutim, pritisak od strane Sjedinjenih Američkih Država može da preokrene ovaj trend. Pored činjenice da potrošači ne odobravaju ishranu piletinom koja je oprana sa hemijskim proizvodima, Evropska krovna organizacija potrošača - BEUC insistira na tome da odobrenje za ovakve tretmane može otvoriti vrata nižim higijenskim standardima na farmama i u klanicama.

Strana 1 od 39

You are here: Vesti