APOS

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vesti

Kampanja protiv loše ishrane

El. pošta Štampa PDF

P023932001001-925108Preko 320 međunarodnih eksperata, zajedno sa grupama civilnog društva pozivaju na sklapanje obavezujućeg sporazuma u cilju borbe protiv loše ishrane. Uz globalnu podršku povećanim naporima za borbu protiv loše ishrane, vodeći zdravstveni aktivisti i predstavnici potrošača javno su podržali pozive za donošenje Globalne konvencije, nalik konvenciji o kontroli duvana, u cilju zaštite i promocije zdravog načina ishrane.

Riba i srodni proizvodi na akciji

El. pošta Štampa PDF

ribaZa sve one koji poste Potrosacki Reporter je pripremio pregled akcija u domaćim marketima. Zamrznuti riblji fileti se mnogima čine kao mnogo praktičnija alternativa nego sveža riba iz ribarnice. Možemo ih kupiti u svakoj prodavnici, ne moramo da se petljamo sa kostima. Na prvi pogled su i prilično jeftini, a kada ih pripremimo kod kuće, shvatimo, da je veći deo pakovanja sa filetima, otplivao u odvod sa vodom. Filete zaleđuju tako da ih prvo poprskaju vodom ili ih urone u nju, a u toku zaleđivanja se potom oko nje stvori ledena glazura, koja štiti proizvod da se ne pokvari. Normalno je dakle, da je led sastavni deo proizvoda, ali ako ledena zaštita čini čak trećinu priozvoda, to je već preterano.

Drugačije cene za iste namirnice i markete u različitim regionima

El. pošta Štampa PDF

korpaZa kupovinu ovih devet namirnica jeftinije ćete proći u većim gradovima nego u manjim lokalnim sredinama u Srbiji. To je pokazao monitoring cena koji su sproveli istraživači iz 7 lokalnih organizacija potrošača u Srbiji. Oni su u okviru projekta "Potrošač - investitor na tržištu" koji je finansiran od Ambasade Sjedinjenih Američkih Država imali zadatak da obiđu od tri do pet velikih marketa u svojoj lokalnoj sredini i provere prosečne cene za ove namirnice. Cilj istraživanja je da se na malom uzorku provere razlike u cenama u različitim regionima Srbije, koliko na cene utiče kupovna moć i koliko velika konkurencija utiče na njihovo formiranje.

Šta je dobro za imunitet na neproverenu vest

El. pošta Štampa PDF

limunKada su u pitanju informacije koje dovode u pitanje bezbednost hrane jedino gore od širenje panike je predugo čekanje na reakciju nadležnih institucija države. Oni bi po zakonu morali da tu vest demantuju ili da uz potvrdu informacije odmah obaveste javnost o preduzetim merama. Vreme interneta koje samo po sebi omogućava brzo širenje informacija zahteva i mnogo bržu reakciju nadležnih.

Strana 1 od 42

You are here: Info