APOS

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vesti

Ko nam drži daljinski upravljač?

El. pošta Štampa PDF

television comic 2Usvajanjem seta medijskih zakona država bi napokon trebalo da izađe iz vlasništva medija u Srbiji, a finansiranje javnih servisa putem pretplate ponovo prelazi u ruke građana( čitaj: potrošača). Pretplata se za razliku od prethodnog perioda sa računa za struju prenosi na posebne uplatnice i kako najavljuju nadležni neće biti veća od 500 dinara. Bilo na koji način da nam pretplatu naplaćuju u javnosti je bilo spora. Zašto da plaćamo javni servis i putem kablovske i zemaljske mreže? Zašto je komplikovano osloboditi se pretplate? Zašto ih plaćam a imaju reklame? I ono što je možda najbitnije od svega navedenog – koliko se pitamo za kvalitet onoga što plaćamo?

Delegacija EU u Srbiji otvorila Info kutak u Nišu i Novom Sadu

El. pošta Štampa PDF

euinfo centarGrađani Vojvodine i Jugoistočne Srbije od sada imaju priliku da dobiju sve relevantne informacije o Evropskoj uniji i procesu pridruživanja Srbije u Novom Sadu i Nišu, dva grada u kojima je Delegacija EU osnovala Informacioni kutak (EU Info Point – EUIP).

APOS na skupu o hrani u Tuzli

El. pošta Štampa PDF

Brat logoDa li će doći do nestašica ili poskupljenja osnovnih životnih namirnica, ima li dovoljno robe u robnim rezervama, kakav je kvalitet proizvoda nakon elementarnih nepogoda i slično, pitanja su kojima su se bavile organizacije potrošača iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

2014: Zakon o zaštiti potrošača

El. pošta Štampa PDF

zakonSkupština Srbije 13. juna usvojila je novi Zakon o zaštiti potrošača a koji će svoju primenu u praksi dočekati 21. septembra. Rok za odgovor potrošačima skraćen je na na osam dana, a potrošači će imati rok od 14 dana da proizvod kupljen na daljinu vrate bez objašnjenja.

Pored ovih novina novim zakonom ukidaju se sudske takse za potrošačke sporove čiji su iznosi manji od 500.000 dinara. Novim Zakonom o zaštiti potrošača otklonjene su prepreke da udruženja za zaštitu potrošača pokrenu postupak za zaštitu kolektivnih interesa

Strana 1 od 40

You are here: Vesti