APOS

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vesti

EU ukida roming do kraja 2015.godine

El. pošta Štampa PDF

EC Neelie KroesEvropski parlament glasao je za ukidanje rominga do kraja 2015. godine. O ukidanju rominga odlučivalo se u sklopu šireg glasanja o propisima za jedinstveno tržište telekomunikacija koje je predložila Evropska komisija. Novi propisi doneće i veću transparentnost ugovora, ali i dodatno olakšati promenu provajdera evropskim potrošačima. Novi propisi treba da obezbede i veću transparentnost ugovora o uslugama interneta koje potrošači sklapaju i olakšaju im promenu provajdera.

Naš račun za struju ima najviše stavki u regionu

El. pošta Štampa PDF

strujarodaI pojednostavljen račun za struju koji će potrošači dobiti narednih dana ima 23 stavki što je najviše u odnosu na račune koji dobijaju potrošači u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Najmanje stavki su na računu za struju ima Elektroprivreda Crne Gore – 8, dok Elektroprivreda BiH i Elektra Zagreb imaju - 13, odnosno 15 stavki.

U izveštaju RAPEX-a dva proizvoda iz Srbije

El. pošta Štampa PDF

RapexTokom 2013. godine na RAPEX-u (Rapid Alert System For Non-Food Dangerous Products) je objavljeno skoro 4% odsto više nebezbednih proizvoda nego u 2012. godini. U godišnjem izveštaju Evropskoj komisiji kao nebezbedni proizvodi prijavljeni su i dva kozmetička proizvoda iz Srbije. Kao razlog povlačenja mleka za sunčanje proizvedenog u Srbiji sa tržišta Evropske unije naveden je hemijska opasnost. U obrazloženju stoji da proizvod nema tačnu deklaraciju kao i da je ph vrednost veća od dozvoljene na tržištu EU.

APOS u “Raspustilištu”: Edukacija za mlade potrošače

El. pošta Štampa PDF

IMAG0115Asocijacija potrošača Srbije – APOS u saradnji sa Centrom za inoviranje znanja i veština "Krugovi znanja" i Udruženjem građana "Raspustilište" iz Novog Sada započela je ove sedmice niz predavanja o potrošačkim pravima za učenike osnovnih i srednjih škola. U ponedeljak, 24. marta u dva termina održano je predavanje o osnovnim pravima potrošača za 110 učenika trećih i četvrtih razreda osnovnih škola. Pravnica APOS-a Jovanka Nikolić je đacima u "Raspustilištu" kroz interaktivno predavanje približila značaj potrošačkih prava, dok je u drugom terminu na temu brige o džeparcu, odnosno finansijke edukacije govorila članica UO APOS Borislava Dejanović. 

Strana 1 od 35

You are here: Vesti